Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondgezondheid en Roken

Als je tanden mogen kiezen...
Rookvrij! Ook jij? 

Goed dat je er bent! Je eerste stap naar een gezondere mond is in ieder geval gezet en wij gaan jou met simpele stappen verder op weg helpen. Lees dus snel verder hoe jij voor jezelf kiest, want als jouw tanden konden kiezen…! 

VITIS support ook alle monden die stoppen met roken.

Wat doet roken met je mond? 

Roken is slecht voor je gezondheid, dat is bekend. In voorlichtingscampagnes wordt vaak gewezen op de gevaren voor je hart en je longen. Maar wist je dat roken (inclusief vapen) ook een negatief effect heeft op de gezondheid van je mond?

Of je nou een roker bent, wilt gaan stoppen (heel goed!) of al bent gestopt (nog beter!): Geef je mond wat extra aandacht. Dat zorgt niet alleen voor een fris mondgevoel en stralend witte tanden, maar het biedt je ook een zelfverzekerde glimlach. Daarnaast verhoogt een gezonde mond ook direct je weerstand en beschermt je daarmee tegen ontstekingen (in je mond of elders in je lichaam). Wist je dat hart- en vaatziekten veelvuldig voorkomen bij mensen met een lage mondweerstand?

...VITIS
voor gezond tandvlees en natuurlijk witte tanden

Roken kan niet alleen je tanden verkleuren, het verhoogt ook het risico op tandvleesaandoeningen, zoals gingivitis (ontstoken tandvlees) en parodontitis (ernstigere tandvleesaandoening). Wanneer je stopt met roken verminder je de ontstekingsreactie van je tandvlees waardoor je tandvlees sterker wordt.

  • Professionele mondverzorging in huis
  • Bewezen effectief
  • Aanbevolend door mondzorgprofessionals

Bestel bij Plein.nl 

Samenwerking DENTAID en SineFuma

DENTAID BeNeLux en SineFuma hebben de handen ineen geslagen om de bewustwording te vergroten over de negatieve gevolgen van roken op de mondgezondheid. Met als doel: een rookvrij leven. SineFuma biedt stoppen-met-roken begeleiding en  om rokers te helpen met stoppen én dit ook vol te houden. Zij bieden individuele en groepsbegeleiding aan, die volledig wordt vergoed vanuit de  basisverzekering* . DENTAID BeNeLux helpt om de mond weer gezond te maken met haar kennis en advies voor de juiste dagelijkse mondzorg-routine met producten van onder meer VITIS, INTERPROX en HALITA.

*Een stoppen-met-roken begeleidingstraject wordt één keer per jaar door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering volledig vergoed zonder eigen risico.

Gun jezelf een goede mondgezondheid...

...met HALITA Tongreiniger
voor een frisse adem

Roken veroorzaakt een slechte adem en laat een onaangename geur achter in de mond.  Het reinigen van de tong hoort bij een complete mondverzorging. De Halita tongreiniger:

  • Reinigt effectief de tong.
  • Is gebruiksvriendelijk.
  • Verwijdert de plaquelaag en bacteriën van de tong.
  • Verbetert de mondhygiëne.
  • Zorgt voor een langdurig frisse adem.

Meer info

...met Interprox interdentaal borsteltjes 
voor een schoon gebit 

Tandvleesproblemen en cariës (gaatjes) beginnen vaak in de ruimten tussen tanden en kiezen. Het is daarom belangrijk deze ruimten vrij van tandplaque te houden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit het beste gedaan kan worden met interdentaal borstels.

  • Interprox heeft een ruim assortiment interdentaal borsteltjes die geschikt zijn voor bijna elke ruimte tussen tanden en kiezen.
  • Vraag jouw mondhygiënist advies voor de juiste maat interdentaal borsteltje.

Meer info

Bekijk hier meer tips voor een goede mondverzorging!